Arvid Lind

En väl aktad och betrodd lantbrukare i Näshult var Arvid Lind, Ödmundetorp. Lind hade ärvt sin faders kunskap i att bota djur, en kunskap som han utvecklade under årens lopp och blev med tiden synnerligen skicklig. Ofta blev han kallad att bota sjuka djur på gårdarna. Det var långt och besvärligt att få ut en veterinär från Vetlanda på den tiden och därför fick Lind tjänstgöra som sådan. Han stod till tjänst vilken tid som helst på dygnet. Antingen hämtades han, eller var gården i närheten, så gick han. Det var olika sjukdomar som drabbade djuren, var det några riktigt svåra fall, så kontaktade han veterinären, som skrev recept åt honom.

Hans levnad blev inte så lång. Han dog vid 48 års ålder, år 1925. Någon dag innan han dog var han kallad till en gård i Ekagård för att förlösa en ko som fått en död kalv. Kon räddades, men såväl Lind som kons ägare drabbades av s.k. likförgiftning och bägge dog till följd av detta.

Lind efterlämnade en stor familj, men blott en son, Bertil, som nu är ägare till föräldragården i Ödmundetorp. Det var stor sorg när budskapet om Linds tragiska bortgång spred sig och många församlingsbor följde honom på den sista färden. Han ligger begravd på Näshults kyrkogård.

 

Föregående Nästa